Reciclare – Reutilizare – Reducere

Ierarhia deșeurilor: Reduce, Reutilizeaza și Recicleaza sunt trei concepte folosite în strategiile de colectare și distrugere a deșeurilor și ajută fiecare la scăderea cantității de deșeuri.

Reciclarea este procesul de refolosire a materialelor și produselor vechi pentru crearea unora noi, fără a apela la materii prime noi, reducând astfel consumul de energie necesar extragerii materiilor prime, respectiv distrugerii deșeurilor. Reciclarea ajută la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Procesul de reciclare este pasul cheie al strategiei de Management al Deșeurilor, alături de procesul de reducere al consumului și reutilizare a resurselor. Reciclarea presupune de multe ori și reutilizare, fiind un concept mai larg. Materialele reciclabile provin din mediul industrial, birouri sau locuințe, constând din hârtie, plastic, sticlă, metal și materiale textile.

Reutilizarea materialelor – pasul doi al managementului deșeurilor

Reutilizarea unui obiect înseamna folosirea acestuia de mai multe ori. În cazul reciclării înseamna folosirea materialelor din care este construit un obiect pentru a construi noi obiecte, cu aceeasi funcție ca obiectul inițial sau cu funcții diferite.


CAUTA ÎN SITE

STATISTICI

Vizitatori azi: _
Vizitatori total: _